Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Agenda voor MKB: Duurzaam ondernemen

Duurzame Dinsdag

publicatie
5 september 2017
Duurzame Dinsdag vraagt aandacht voor innovatieve duurzame ideeŽn uit de samenleving, die bijdragen aan verduurzaming van Nederland. IdeeŽn kunnen worden ingediend tot 15 juni 2017. De meest opvallende, succesvolle initiatieven komen in aanmerking voor verschillende prijzen. Op 5 september worden alle initiatieven symbolisch aangeboden aan een vertegenwoordiger van het Kabinet. Ook worden dan alle prijswinnaars bekend gemaakt.

Seminar Ondernemers aan het werk met CO2-beprijzing

publicatie
14 september 2017
Seminar van Klimaatplein in Eindhoven. Wat betekent CO2-beprijzing nu precies voor uw bedrijf? Hoe verlaagt u vandaag al deze CO2-kosten? Experts en ondernemers wijzen u tijdens dit seminar de weg.

Low Car Diet

publicatie
18 september t/m 13 oktober 2017
Vanaf 18 september reist een groep directeuren en medewerkers dertig dagen lang zonder auto.

Vakbeurs Energie 2017

publicatie
10, 11 en 12 oktober 2017
Deze vakbeurs richt zich op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Belangrijke themaís zijn het zuiniger maken van het productieproces in de industrie en het optimaliseren van het energiegebruik in gebouwde omgeving, zoals o.a. klimaatbeheersing, zonne-energie, mobiliteit en passief bouwen. Locatie: Den Bosch

Ecomobiel

publicatie
10, 11 en 12 oktober 2017
Dť vakbeurs voor duurzame mobiliteit. Voor organisaties die interesse hebben in samenstellen van de optimale mobiliteitsmix, inrichten van een gezond en slim wagenpark, brandstofkosten verlagen en filestress verminderen. U kunt u de nieuwste voertuigen, (bak)fietsen en elektrische scooters uittesten op de Test & Drive parcoursen. Locatie: Den Bosch

Dag van de duurzaamheid

publicatie
10 oktober 2017
Op 10 oktober vinden er in heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats! Georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Haak ook aan!

Nieuwe business voor uw bedrijf met remanufacturing en refurbishment

publicatie
26 oktober 2017

Workshop aan de TU Delft over de kansen voor het opnieuw inzetten van uw gebruikte producten. De workshop gaat in op de volgend vragen. Zijn refurbishment en remanufacturing mogelijk voor uw producten, en hoe komt u daar achter? Wat houdt het voor uw bedrijf in?

Nacht van de Nacht

publicatie
28 oktober 2017
Een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.